#22 Nervöst och nojigt.

Antiseptisk salva, tandpetare, disksvamp, diskmedel, Ipren, olivolja, tändstickor, tre små saltpacket per dag, batterier små, batterier stora, iläggssulor(?), toapapper, telefonnummer, compeed, plåster, extra ziplock, påsar till fötterna, med mera, med mera… Det är bannemej mycket att komma ihåg just nu. Och vilka prylar ska finnas i vilken låda som ska skickas vart någonstans? Logistikplaneringen är i full gång och bortsett från att jag måste köpa 18 stycket systemet-plastpåsar som jag kan ha för att hålla fötterna torra på kvällarna så tror jag det mesta är inhandlat nu.

Vad gäller de fysiska förberedelserna så har jag nyligen fått tre veckors vila på grund av nackproblem. Ironiskt nog så övergick nackproblemen till ryggproblem efter en massage, men de både känns kontrollerade nu och löpningen är igång. I helgen som var körde jag två långpass på Bohusleden med full packning: 44 km lördag + 22 km söndag. Det kändes ok, men det gör ont i fötterna alltså… Det är en av mina största faror just nu, att fötterna gör så ont redan efter två dagar. Hoppas att det var de tre veckornas uppehåll som var en av anledningarna och att det blir lite bättre snart – ont i fötterna kommer jag ju få, men gärna så lite som möjligt. Har beställt åtta(!) par skor nyligen för att testa om jag kan hitta några mirakelpar. Jag har tidigare hittat några som känts underbara till en början, men efter några dagar i skogen så avslöjas bristerna.

I juni och juli har flera Gröna bandare startat sina turer och när man följer dessa resor så blir man ju sugen alltså. Mycket regn har de fått, men det verkar vara fint ändå. Titta till exempel på Wildernessbyanna, Nicvoid, Skogshipster eller Fridlufsaren, härliga bilder!

4-5 personer har avbrutit sina turer på grund av antingen tuffa väderförhållanden eller skador i knä/fötter, vilket för tankar till just den biten. Oftare än förr har jag på senare funderat på hur sjutton jag ska kunna genomföra detta..? Att ha delmål blir viktigare för mig, och titta ut ställen längs vägen som passar fint för vilodagar. 130 mil på 24 dagar blir i snitt 54 kilometer om dagen. Samma sträcka på istället 30 dagar blir 43 kilometer per dag – det är ganska stor skillnad och känns skönt med lite marginaler. Hoppas innerligt att kroppen ska hålla!

Kanske lite negativa tankar att ha innan jag ens har börjat, men det känns å andra sidan oundvikligt att fundera i dessa banor ändå. Peppen har i alla fall inte minskat för det!

Bortsett från att försöka få in hyfsat många mil i veckorna så har jag en två-dagarstur planerad innan start, sedan finns det nog inte så mycket mer att göra på den fysiska förberedelsefronten – hoppas det räcker!

Men först nalkas det semester några veckor, sedan långlöpning!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s